LA FUNDACIÓ PINNAE REFORÇARÀ EL PROJECTE OCELL DE FOC A TRAVÉS DE LA CONVOCATÒRIA IMPULS PEL TERRITORI
La Fundació Santa Teresa, en col·laboració amb les cooperatives Entrem, Actua i Àuria, ha rebut el suport de la Fundació Pinnae per reforçar el programa Ocell de Foc a les quatre comarques de la Vegueria Penedès on despleguen les seves actuacions (Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf). Aquest suport es materialitza amb 25.000 € a través de la Convocatòria de Projectes 2023 d’Impuls pel Territori, que convoca anualment la Fundació Pinnae.
Amb aquesta ajuda, des del setembre del 2023 i fins al setembre del 2024, el nucli Penedès del Programa Ocell de Foc podrà incrementar la seva presència a la Vegueria, programant més activitats i ampliant el servei d’acompanyament personalitzat a més joves del territori. Entre les activitats que es preveu tirar endavant gràcies al suport de la Fundació Pinnae, hi ha tallers per promoure la creació d’iniciatives col·lectives, creació d’espais de referència per als joves o organització d’activitats de millora de la comunitat, per exemple.
El projecte Ocell de Foc, finançat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, és una ambiciosa iniciativa pública i gratuïta que té com a objectiu millorar el benestar emocional de les persones joves de 16 a 30 anys i ajudar-les a gaudir d’una vida autònoma. El projecte desplega una bateria d’accions que inclouen l’acompanyament, l’assessorament i la formació en aspectes relacionats amb la salut mental, així com la recuperació de l’itinerari formatiu, la inserció laboral i l’autoocupació.
Per la seva banda, la Convocatòria de Projectes d’Impuls pel Territori és una iniciativa a través de la qual la Fundació Pinnae dona suport a aquelles entitats del territori que treballen per fer front a les principals mancances i reptes de la nostra societat i ho fan amb un compromís ferm vers el teixit social del territori.
Més informació del programa a https://www.fundaciosantateresa.org/es-presenta-el-programa-ocell-de-foc-penedes-per-a-la-recuperacio-de-litinerari-formatiu-la-insercio-laboral-i-el-benestar-emocional-juvenil/