Serveis a les persones

Per aconseguir la felicitat de les persones, la Fundació ofereix diversos serveis amb la voluntat de millorar la qualitat de vida i de donar suport en aquells àmbits que més ho necessiten.

Serveis formatius

Els Centres Formatius de la Fundació, ofereixen orientació i capacitació a les persones amb especials dificultats, afavorint la seva integració en el mercat laboral. Informació i inscripcions: 977667111

FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL

Formació laboral per a la millora de la qualificació professional, l’assoliment de competències professionals i l’aprenentatge d’habilitats socials i laborals.

PROGRAMA SIOAS

Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció adreçat a persones amb diversitat intel·lectual i/o trastorn de salut mental i demandants d’ocupació no ocupades, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya, i també a persones treballadores en actiu que es trobin en la fase de seguiment a la inserció.

Programa d’integració sociolaboral i promoció de la igualtat d’oportunitats i la inserció laboral de persones en situació o risc d’exclusió social, que ofereix a les empreses una alternativa de RSE i potencia la professionalització i la formació de les entitats socials adherides.

PROGRAMA SINGULARS

Programa adreçat a orientar i formar a joves d’entre 16 a 29 anys beneficiaris de la Garantia Juvenil. Es realitzen sessions d’orientació i acompanyament en la inserció laboral i formacions a mida.


ESCOLA DE TURISME

Formació especialitzada en restauració i turisme.

Informació: 670519164

direccio@escolaturismebp.org

Inserció laboral

Ofereixen a les persones amb dificultat d’accés al mercat laboral, i a les empreses, assessorament i seguiment individual, mitjançant informació de recursos i tràmits per a la inserció laboral, suport en la recerca de feina, oferta formativa per a millora de la qualificació professional, borsa de treball i suport i acompanyament en el procés d’inserció.

SERVEI D’INTEGRACIÓ LABORAL EXTERN (SIL)

Ofereix assessorament i seguiment individual per aconseguir una inserció satisfactòria al mercat laboral ordinari. Hi poden accedir totes aquelles persones amb el certificat de reconeixement de la discapacitat.

El SIL ofereix:

  • Informació de recursos i tràmits necessaris per a la inserció laboral.
  • Informació de recursos per a la recerca de feina de la comarca.
  • Oferta formativa per a la millora de la qualificació professional de la comarca.
  • Suport en tècniques de recerca de feina, amb sessions individuals i/o grupals.
  • Servei de borsa de treball.
  • Suport i acompanyament en el procés d’inserció i seguiment posterior.

Descarrega el Dossier d’Integració laboral

CENTRE ESPECIAL DE TREBALL

Format per treballadors/es amb discapacitat i/o trastorn mental, i col·labora amb empreses socialment responsables i administracions que volen oferir oportunitats a les persones amb dificultats d’inserció, mitjançant una àmplia oferta de serveis. Els recursos obtinguts cobreixen els costos laborals i ajuden a crear nous llocs de treball.

El Servei Complementari d’Ajustament Personal i Social (SCAPS) i la Unitat de Suport a Activitats Professionals (USAP) garanteixen l’atenció de qualitat i el desenvolupament personal i social dels i les treballadores del Centre Especial de Treball, i treballen per:

  • Afavorir i potenciar l’autonomia i independència dels i les treballadores en el seu lloc de treball.
  • Detectar necessitats i establir suports individualitzats, prèvia valoració de les capacitats de cada persona treballadora i l’anàlisi del lloc de treball.
  • Desenvolupar els Plans Personals de Suport (PPS) i programes de formació per a l’adaptació dels treballadors i treballadores al seu lloc de treball, noves tecnologies i als processos productius, així com afavorir la seva qualitat de vida.
  • Afavorir la integració de nous treballadors/es, mitjançant l’establiment dels suports adequats a tal finalitat.
  • Detectar i intervenir en possibles processos de deteriorament evolutiu per evitar i atenuar-ne els efectes.
  • Establir fórmules d’acompanyament i itineraris de capacitació, orientació i formació específics de les dones treballadores.
  • Assistir als treballadors/es en el procés d’incorporació a enclavaments laborals i al mercat ordinari de treball.

Si ets un treballador/a amb discapacitat i vols treballar al nostre Centre Especial de Treball, envia’ns el teu cv aquí.

EMPRESA D’INSERCIÓ DE LES COMARQUES DE TARRAGONA

Activat el 2018 per les entitats Fundalis amb l’objectiu de donar resposta en els processos de formació i inserció laboral a col·lectius vulnerables, té per missió millorar la qualitat de vida de les persones en situació de risc d’exclusió laboral, mitjançant processos d’acompanyament sociolaboral, formació i feina, que els i les apoderin i en promoguin la inserció en el mercat laboral.

Les persones beneficiàries són treballadors i treballadores en situació o greu risc d’exclusió laboral, acompanyades pels serveis socials referents, i amb ganes, disponibilitat i capacitat per encetar un procés personal d’apoderament personal, ocupacional i laboral.

Tríptic Ei!

La Llei General de Discapacitat obliga a les empreses de més de 50 persones treballadores a integrar al 2% de la seva plantilla a persones amb Certificat de Discapacitat (o mesures alternatives), per això la Fundació dona suport a les empreses que vulguin participar en l’itinerari d’inserció laboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, i ofereix el servei gratuït de contractació a través de la borsa de persones candidates amb Certificat de Discapacitat, i que han realitzat un itinerari laboral i de capacitació personalitzat.

Per facilitar la contractació i el procés d’inserció, ofereix:

  • Anàlisi del lloc de treball, per valorar les habilitats, coneixements i aptituds necessàries.
  • Preselecció de candidats de la nostra borsa de treball, per afinar amb el perfil més adequat per a la realització d’una feina determinada.
  • Seguiment per facilitar l’èxit de la inserció: suport i formació en el mateix lloc de treball; seguiment del treballador; assessorament i orientació en l’entorn laboral proper; formació continuada del treballador; períodes en pràctiques.
  • Informació sobre els beneficis fiscals i laborals per a la contractació (contractes de treball bonificats, ajuts per a l’adaptació de llocs de treball).
Vol ser una empresa compromesa amb la inserció laboral?

Centre Especial de Treball

Els Centres Especials de Treball (CET) tenen com a objectiu principal realitzar activitats productives per assegurar el treball remunerat dels i les treballadores i proporcionar una ocupació adaptada a les necessitats de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, amb dificultats per incorporar-se al mercat laboral. Al CET de la Fundació Santa Teresa, més de 170 treballadors i treballadors amb discapacitat duen a terme diferents serveis, gràcies a la confiança d’empreses i administracions que els contracten.

Els CET generen llocs de treball per a les persones amb dificultat d’inserció laboral, que es capaciten i milloren professionalment amb l’objectiu final de trobar feina en altres empreses i assolir una inclusió laboral ordinària.

El CET treballa sota la metodologia d’atenció centrada en la persona, atenent els desitjos i necessitats de cada persona treballadora per reestructurar i reenfocar l’activitat formativa, el suport a la inserció i la intermediació laboral que cada persona requereix i atendre les inquietuds de canvis de lloc de treball. La persona treballadora rep acompanyament i suport per tal de poder realitzar un camí formatiu i facilitar, si és possible, una nova inserció laboral.

Una de les línies estratègiques de la Fundació és “Capacitar a les persones per tal de poder assumir els nous reptes plantejats”. Les activitats formatives van orientades a capacitar professionalment a la persona per tal que assoleixi uns hàbits i actituds laborals adequades, oferint també els suports necessaris al seu entorn personal, social i familiar.

Si ets un treballador/a amb discapacitat i vols treballar al nostre Centre Especial de Treball, envia’ns el teu cv aquí

El CET es regeix pel Pla d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones, amb l’objectiu d’aconseguir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes a la nostra entitat.

Al CET es treballa conjuntament amb diferents serveis i àrees implicades per tal d’oferir un servei integral unificat i de qualitat, com els serveis de salut, serveis socials, serveis municipals d’ocupació, centres de lleure, l’àrea de formació i altres entitats externes.

El projecte de transformació i envelliment actiu té per objectiu detectar i intervenir en els possibles processos de deteriorament evolutiu de les persones treballadores amb discapacitat, a fi d’evitar i atenuar-ne els efectes, fent les adaptacions necessàries a cada lloc de treball i oferint un servei d’assessoria legal de forma gratuïta per tal d’ajudar a les persones que puguin optar a tramitar una prestació per incapacitat laboral.

Es poden consultar i contractar els serveis del CET a Empresa Social.

Projectes territorials integrats

Els projectes territorials integrats són una nova forma de treballar que genera oportunitats pels col·lectius amb més dificultats, en estreta col·laboració i creant sinergies amb les administracions locals i amb diferents agents i empreses del territori, on les persones, sense etiquetes, són les veritables protagonistes.

PROJECTE INTEGRAL DE CALAFELL

El Centre de dia “La Sínia” a Calafell és un centre “per a grans persones” que ofereix un espai formatiu i d’atenció a persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió i gent gran del municipi, d’una forma integrada i oberta a la participació de la resta de la població.
La Fundació i l’Ajuntament de Calafell també duen a terme els projectes socials Calafell Crea i Comunalitat de Calafell, per a la integració i el desenvolupament de les persones més vulnerables del municipi. Ofereix formació i crea llocs de treball per a les persones en situació d’atur, mitjançant activitats i projectes que milloren els serveis i la qualitat de vida de la ciutadania.

PROJECTE TURÍSTIC

El projecte turístic de la Fundació Santa Teresa neix el 2008, amb la finalitat de facilitar l’ocupació a les persones amb dificultats d’inserció laboral i dinamitzar l’oferta turística del territori, treballant amb les persones, per millorar les seves possibilitats laborals, i amb el sector, per conèixer les seves necessitats i les seves ofertes d’ocupació.

Gràcies a la implicació del territori i a la col·laboració d’entitats, administracions i del mateix sector del turisme, l’Escola de Turisme Baix Penedès disposa d’un model d’ensenyament integrador, innovador i de qualitat.

Atenció Diürna

El Centres d’atenció diürna ofereixen serveis adreçats a les persones adultes amb discapacitat intel·lectual que, de forma temporal o permanent, no poden accedir a la vida laboral activa.

SERVEI DE TERÀPIA OCUPACIONAL

Té per objectiu desenvolupar, mantenir i potenciar les capacitats individuals de les persones, fomentar la seva autonomia personal i social i millorar la seva integració a la comunitat. Té per objectiu mantenir i potenciar les capacitats i competències de les persones, per tal d’afavorir la seva integració sociolaboral.

SERVEI OCUPACIONAL D’INSERCIÓ

Té per objectiu mantenir i potenciar les capacitats i competències de les persones, per tal d’afavorir la seva integració sociolaboral.

CENTRE LA SÍNIA DE CALAFELL

El Centre de dia “La Sínia” de Calafell és un centre “per a grans persones” que ofereix un espai formatiu, de millora de l’ocupabilitat i d’atenció a persones amb discapacitat, en risc d’exclusió i gent gran del municipi, d’una forma integrada, i oberta a la participació de la resta de la població.

Serveis de suport a la llar

Els serveis de suport a la llar ofereixen una atenció adaptada a les necessitats de cada persona en les activitats de la vida diària. L’objectiu principal és desenvolupar una vida el més autònoma possible, tant a la pròpia llar com a la comunitat.

LLARS-RESIDÈNCIA

Ofereixen un habitatge amb els suports necessaris per tal que les persones puguin desenvolupar-se amb autonomia i qualitat de vida. Són petits nuclis de convivència, ubicats en l’entorn urbà per potenciar la integració en la comunitat.

ATENCIÓ AL DOMICILI

Conjunt organitzat i coordinat d’accions, dirigides a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones i/o famílies amb dificultats de desenvolupament o d’integració social o manca d’autonomia personal.

RESPIR FAMILIAR

El servei de Respir familiar facilita a les persones amb discapacitat i/o trastorn mental i a les seves famílies estades temporals en serveis residencials.

VIDA INDEPENDENT

Suport a la pròpia llar, que facilita l’accés a una vida més independent, en el domicili habitual, oferint suports flexibles i dinàmics que s’ajustin a les necessitats i expectatives de la persona en cada moment (SAVI).

Més consells per a l’autonomia personal, l’autocura, l’autoconeixement, l’autocontrol i l’autoprotecció:

Ús segur, saludable i inclusiu d’Internet i dispositius electrònics

Suport familiar

El suport a les famílies és un conjunt de serveis adreçats a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental, per atendre les seves necessitats, dubtes o consultes, personalitzades amb les necessitats concretes de les persones i dutes a terme pels educadors/es socials o el voluntariat.

SERVEI DE TUTELA

Orientació i assessorament sobre les figures de protecció i suport per garantir la protecció dels drets, interessos i capacitat jurídica de les persones Més informació: www.ftct.cat

RESPIR FAMILIAR

El servei de Respir familiar facilita a les persones amb discapacitat i/o trastorn mental i a les seves famílies estades temporals en serveis residencials.

SERVEI BON DIA

Proporciona suport i acompanyament a les persones grans i/o amb dificultats que viuen soles, a través d’una trucada diària per part del voluntariat de l’entitat.

GRUPS DE SUPORT FAMILIAR

Els familiars de persones amb discapacitat es reuneixen un cop al mes per compartir experiències i resoldre dubtes en un espai de reflexió i suport emocional. Per participar us podeu posar en contacte amb treballador/es socials de l’entitat.

CASALS D’ESTIU

Són campus destinats a infants, per aprendre i gaudir d’una forma lúdica i dinàmica amb la col·laboració de les persones integrants dels diferents serveis de la fundació.

 

Servei de lleure i esport

Ofereix durant tot l’any un seguit d’activitats lúdiques, culturals i esportives. Les persones tenen l’oportunitat de participar en diferents activitats creatives, de comunicació i d’integració en els esdeveniments col·lectius, que tenen per objectiu fomentar l’autonomia personal i desenvolupar la participació en la comunitat, mitjançant l’oci de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental.

Els casals d’estiu són campus destinats a infants, per aprendre i gaudir d’una forma lúdica i dinàmica amb la col·laboració de les persones integrants dels diferents serveis de la fundació.

 

Ves al contingut