Serveis a les persones
Per aconseguir la felicitat de les persones, la Fundació ofereix diversos serveis amb la voluntat de millorar la qualitat de vida i de donar suport en aquells àmbits que més ho necessiten.
Per aconseguir la felicitat de les persones, la Fundació ofereix diversos serveis amb la voluntat de millorar la qualitat de vida i de donar suport en aquells àmbits que més ho necessiten.
Els Centres Formatius de la Fundació, ofereixen orientació i capacitació a les persones amb especials dificultats, afavorint la seva integració en el mercat laboral. Informació i inscripcions: 977667111
Ofereixen a les persones amb dificultat d’accés al mercat laboral, i a les empreses, assessorament i seguiment individual, mitjançant informació de recursos i tràmits per a la inserció laboral, suport en la recerca de feina, oferta formativa per a millora de la qualificació professional, borsa de treball i suport i acompanyament en el procés d’inserció.
SERVEI D’INTEGRACIÓ LABORAL EXTERN (SIL)
Ofereix assessorament i seguiment individual per aconseguir una inserció satisfactòria al mercat laboral ordinari. Hi poden accedir totes aquelles persones amb el certificat de reconeixement de la discapacitat.
El SIL ofereix:
Format per treballadors/es amb discapacitat i/o trastorn mental, i col·labora amb empreses socialment responsables i administracions que volen oferir oportunitats a les persones amb dificultats d’inserció, mitjançant una àmplia oferta de serveis. Els recursos obtinguts cobreixen els costos laborals i ajuden a crear nous llocs de treball.
El Servei Complementari d’Ajustament Personal i Social (SCAPS) i la Unitat de Suport a Activitats Professionals (USAP) garanteixen l’atenció de qualitat i el desenvolupament personal i social dels i les treballadores del Centre Especial de Treball, i treballen per:
Si ets un treballador/a amb discapacitat i vols treballar al nostre Centre Especial de Treball, envia’ns el teu cv aquí.
EMPRESA D’INSERCIÓ DE LES COMARQUES DE TARRAGONA
Activat el 2018 per les entitats Fundalis amb l’objectiu de donar resposta en els processos de formació i inserció laboral a col·lectius vulnerables, té per missió millorar la qualitat de vida de les persones en situació de risc d’exclusió laboral, mitjançant processos d’acompanyament sociolaboral, formació i feina, que els i les apoderin i en promoguin la inserció en el mercat laboral.
Les persones beneficiàries són treballadors i treballadores en situació o greu risc d’exclusió laboral, acompanyades pels serveis socials referents, i amb ganes, disponibilitat i capacitat per encetar un procés personal d’apoderament personal, ocupacional i laboral.
La Llei General de Discapacitat obliga a les empreses de més de 50 persones treballadores a integrar al 2% de la seva plantilla a persones amb Certificat de Discapacitat (o mesures alternatives), per això la Fundació dona suport a les empreses que vulguin participar en l’itinerari d’inserció laboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, i ofereix el servei gratuït de contractació a través de la borsa de persones candidates amb Certificat de Discapacitat, i que han realitzat un itinerari laboral i de capacitació personalitzat.
Per facilitar la contractació i el procés d’inserció, ofereix:
Donem la benvinguda al Josep, que després de superar amb èxit un procès de selecció ha iniciat el seu itinerari laboral/formatiu a l' #EmpresaInsercio comarques de #Tarragona, fent tasques de desbroçat i neteja viària dels carrers @AjSantaOliva #FundacioSantaTeresa #oportunitats pic.twitter.com/iQLiljHEpE
— Fundalis Tarragona (@FundalisTGN) December 9, 2019
Els Centres Especials de Treball (CET) tenen com a objectiu principal realitzar activitats productives per assegurar el treball remunerat dels i les treballadores i proporcionar una ocupació adaptada a les necessitats de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, amb dificultats per incorporar-se al mercat laboral. Al CET de la Fundació Santa Teresa, més de 170 treballadors i treballadors amb discapacitat duen a terme diferents serveis, gràcies a la confiança d’empreses i administracions que els contracten.
Els projectes territorials integrats són una nova forma de treballar que genera oportunitats pels col·lectius amb més dificultats, en estreta col·laboració i creant sinergies amb les administracions locals i amb diferents agents i empreses del territori, on les persones, sense etiquetes, són les veritables protagonistes.
El Centres d’atenció diürna ofereixen serveis adreçats a les persones adultes amb discapacitat intel·lectual que, de forma temporal o permanent, no poden accedir a la vida laboral activa.
Els serveis de suport a la llar ofereixen una atenció adaptada a les necessitats de cada persona en les activitats de la vida diària. L’objectiu principal és desenvolupar una vida el més autònoma possible, tant a la pròpia llar com a la comunitat.
Més consells per a l’autonomia personal, l’autocura, l’autoconeixement, l’autocontrol i l’autoprotecció:
Ús segur, saludable i inclusiu d’Internet i dispositius electrònics
El suport a les famílies és un conjunt de serveis adreçats a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental, per atendre les seves necessitats, dubtes o consultes, personalitzades amb les necessitats concretes de les persones i dutes a terme pels educadors/es socials o el voluntariat.
Ofereix durant tot l’any un seguit d’activitats lúdiques, culturals i esportives. Les persones tenen l’oportunitat de participar en diferents activitats creatives, de comunicació i d’integració en els esdeveniments col·lectius, que tenen per objectiu fomentar l’autonomia personal i desenvolupar la participació en la comunitat, mitjançant l’oci de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental.