El GEPEC-EdC realitza voluntariat inclusiu amb diversos grups de la Fundació Santa Teresa

Persones usuàries dels Centres Ocupacionals de Calafell i Cunit de la Fundació Santa Teresa i de la Fundació Onada a Torredembarra han participat aquest estiu activament en el projecte de seguiment i protecció del corriol camanegre, un petit ocell de la família dels limícoles que entre els mesos de març i setembre nidifica a les platges. El projecte, organitzat i dirigit pel Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC), ha comptat amb una participació total 110 persones voluntàries.

La situació del corriol a les platges és problemàtica, ja que es tracta d’un ocell que viu i cria al mateix lloc per on cada dia transiten centenars de persones. Per aquest motiu, els voluntariat que col·labora per fer el seguiment de l’espècie i ajudar en la salvaguarda dels nius són de gran ajuda.

El voluntariat ha consistit en l’assistència d’un matí a la setmana a les platges del seu municipi per fer tasques de seguiment i sensibilització, informant a les persones usuàries de la platja de la presència del corriol i quines són les seves amenaces. GEPEC-EdC ha valorat els resultats de percepció de la campanya molt positivament, alhora que alerta del risc de perdre les zones de nidificació si no es prenen mesures exhaustives de conservació d’aquests espais.

Per aquesta raó, el proper dijous es realitzarà una darrera activitat de sensibilització amb els i les usuàries de la Fundació Santa Teresa a Calafell (Centre La Sínia), que repartiran llibretes informatives a canvi de la recollida de residuus de la zona de nidificació del corriol.

Per a Sergio Gutiérrez, monitor del grup de voluntariat del corriol a Calafell, les persones de La Sínia “tenim molta sensibilitat i empatia envers la natura, així que aquesta oportunitat de col·laboració ens ha aportat un aprenentatge significatiu i molta il·lusió amb cadascun dels corriols que han nascut aquest estiu a les nostres platges. De cara a la propera campanya, ja tenim noves idees per continuar col·laborant en aquest projecte”.

Igualment, per a Carmina Balaguer, responsable del Centre la Sínia, “aquesta ha estat una gran oportunitat per a establir sinèrgies amb el nostre entorn i amb els diferents ens locals, a la vegada que ens ha permès treballar valors com l’educació i la sensibilització mediambiental, la inclusió social i el respecte mutu, mitjançant una participació activa a la nostra comunitat. Volem agrair a GEPEC, a l’Ajuntament de Calafell i a la població en general l’oportunitat que ens han donat per col·laborar en aquest projecte”.

Més informació: https://gepec.cat/fi-projecte-corriol/

Més imatges a : https://drive.google.com/drive/folders/1D3r7ktOkzvuHhR9BH2i0nQ1E227bPfyB?usp=sharing